onsdag 16. mai 2012

Kaketips dagen før dagen...

Mat er også kjempefint å ta bilder av og ikke minst inspirerer slike bilder til at andre får lyst til å lage de rettene man tar bilde av. Siden det nå er dagen før dagen, så legger vi til noe som passer veldig godt. God 17. mai!


Pavlova

Marengs med god krem og friske bær til 17.mai.    

Ingredienser:
4 dl sukker


Fyll:

Framgangsmåte:
MARENGS:
Forvarm stekeovnen til 250 grader. Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir.
Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen i ca en time.
Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

 
Framgangsmåte Fyll :
Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem.
Pynt med rikelig med bær.

Kilde:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar