mandag 21. mai 2012

Babybilder

Foto: Trine Bjervig, www.bjervig.no

Vi går nå inn i de travleste månedene på fødeavdelingene i Norge. Mai, juni, juli og august er de månedene med flest fødsler.
Når man skal ta bilde så er barna et soleklart fotoobjekt i familiene. Hvis man ikke har et ordentlig kamera før man får barn, så investerer man i dette når man står foran en familieforøkelse.

Vi ønsker gjerne å bidra til at du får tatt de øyeblikksbildene som du kan dele med familie og venner. For å gi dere litt råd og inspirasjon vil vi nå gi dere noen små tips på veien:

Tips til babyfotografering
Ønsker du å ta like bra bilder av din nyfødte lille skjønnhet, kan disse tipsene fra fotograf Cecilie Bech hjelpe deg på vei.
Her kan du lese flere av Bechs tips til hvordan ta bra bilder av barn:
  • Unngå blits: Samtidig er de svært vare for skarpt lys. Det er derfor en fordel å kunne bruke det eksisterende lyset fremfor å fyre av blitsen.
  • Naturlig lys: Naturlig, mykt lys inne fremhever også det sarte og nyfødte preget.
  • Knips når barnet sover: Ofte er de beste spedbarnsbildene tatt når barnet sover.
  • Lang lukkertid: Sovende er babyen avslappet i kropp og ansikt, og man kan bruke lange nok lukkertider til å utnytte det eksisterende lyset.
  • Mer liv etter et halvt år: Når babyen nærmer seg halvåret, blir det straks mer spennende å fotografere.
  • Skru opp varmen: Samtidig er de rettere i kroppen, og kan gjerne sitte - hvert fall med litt støtte. Ha det godt og varmt i rommet, så går det fint å kle av barnet.
  • Myke rekvisitter: Et mykt teppe eller et saueskinn er fint for barnet å ligge på.
  • Røde øyne: Røde øyne er generelt et problem når man fotograferer med kameraets innebygde blits.
  • Store pupiller : De røde øynene kommer av at lyset reflekteres av netthinnen. Barn har store pupiller, og får oftere røde øyne enn voksne.
  • Bruk ekstern lyskilde: Med en ekstern blits blir avstanden mellom blitsen og øynene større, og problemet kan unngås.
  • På med lampene: Røde øyne kan også reduseres ved å sette på ekstra lys i rommet, da pupillene som regel vil trekke seg mer sammen.
  • "Anti røde øyne": Mange kameraer har en såkalt anti røde øyne-funksjon, noe som gjerne er flere blink eller en ekstra blitsutløsning i forkant av fotograferingen.
  • Kan miste uttrykket: Dette gir tidsforsinkelse før bildet tas, og det er lett for å miste de spontane ansiktsuttrykkene.
  • Rediger bildet: Det kan da heller være gunstigere å redigere bort de røde øynene i ettertid. Dette gjøres enkelt med egne knapper i så å si alle bildebehandlingsprogrammer.

Inspirasjon

Vi ser at flere fotografer fotograferer nyfødte babyer sovende. Dette blir en type yndige bilder. Du kan enten velge å følge fotografene på deres blogger eller Facebooksider for å få inspirasjon til hvordan du selv kan ta bilde. Eller så kan du bestille time til en fotograf i nærheten. Hos mange fotografer kan du ta med effekter og komme med ønsker vedrørende hvilken stil du ønsker på bildene.

Boken "Sleeping Beauties: Newborns in Dreamland" med sovebilder tatt av fotografene Tracy Raver og Kelley Ryden, har fått mye omtale verden over. © Foto: Ryden-Raver LLC


Vi følger også Carrie fra Los Angeles som tar mange bilder av babyer. Dette er stort sett sovende babyer i fosterstilling. http://capturedbycarrie.com/blog/testimonials/


Trine Bjervig, se www.bjervig.no, tar også bilder av babyer med samme mye stil som de andre som er nevnt ovenfor.


Du kan også sjekke ut www.gullungene.no som drives av fotograf Michaela Nemeckova.


Flere fotografer har også inspirasjonskilder for fototaking av større barn.

Foto: Michaela Nemeckova


Uansett husk å lage fotobok av bildene. Dette er en kjempefin måte å kunne vise fram dine fantastiske bilder til familie og venner!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar