fredag 27. april 2012

Nikon 1 - hybrid-drømmen



Ser du etter et godt og lett kamera som samtidig har et hav av muligheter? Det nye hybrid-flaggskipet Nikon 1 er alle fotoentusiasters drøm.

Kameraene oser av kvalitet både billedmessig og på stil. 1-serien kommer med to varianter J1 og V1.

Les mer i innlegget



Stilren

Det er lite som skiller kameraene på bildekvaliteten, men V1 har noe mer funksjonalitet enn J1. Hovedvisjonen til Nikon var å skape et kamera for de som ønsker god kvalitet med avanserte funksjoner, uten å måtte drasse med seg et tungt speilreflekskamera. Nikon 1 har større bildebrikke enn lillebror Coolpix, og gir derfor skapere bilder, og mindre bildestøy.

Spennende funksjoner

Nikon 1 byr på mange spennende muligheter. Spesielt de innebygde funksjonene er noe å legge merke til. Mest innbringende funksjonene er kanskje “bevegelsesbilde”. Kameraet tar film i “slow motion” som leder ut i et stillbilde på slutten av sekvensen. Du kan også velge et lydspor som skal spilles i bakgrunnen på filmsnutten. Du har dermed muligheten til å skape litt mer liv rundt bildene du tar. Du kan også filme i ren “slow motion” eller i Full HD-kvalitet i normalhastighet.

Nikon 1 må se seg slått av konkurrenten Samsung NX 200 når det kommer til størrelse på bildebrikke. NX 200 vil være bedre på fotografering i mørke rom og har flere megapiksler. Nikon 1er derimot langt bedre på høyhastighetsfotografering. Tar du bilder av sport eller andre objekter i bevegelser? Nikon 1 gir deg muligheten til å ta hele 10 bilder i sekundet på full kvalitet, med fokusering mellom hvert bilde. Du kan også stille hastigheten opp til 60 bilder i sekundet, men da i mindre format. Nikon J1 og Nikon V1 har begge 10 megapiksler.

En annen funksjon som kan være nyttig er “Smart bilde” Kameraet tar da 20 bilder før og etter du klikker på lukkeren. Deretter velger kameraet det bilde som er best.

Imponerende autofokus

Man kan også juble for kameraets autofokussystem. Ikke bare fokuserer kameraet veldig raskt, men det har også hele 41 automatiske fokusfelt, og 135 enkelte fokuspunter. Med andre ord, du skal jobbe hardt for å ikke få bildet i fokus.Er du usikker på hvilket av Nikon 1-kameraene du skal velge er det verdt å vurdere følgende. Bruker du søkeren ofte er V1 noe å satse på. Dette gjelder også dersom du har behov for ekstern blitz. I tillegg har V1 støtte for GPS, noe som J1 ikke har. Ellers er V1 noe større enn J1.

Nikon 1 leveres med Nikkor 10-30 mm. Det er også mulighet for å kjøpe zoom-objektivene Nikkor VR 30-110 mm, VR 10-100mm, eller vidvinkelobjektivet Nikkor VR 10mm. Alle objektivene har bildestabilisator.

Av ekstrautstyr så finnes ulike vesker, objektivadapter (for å bruke andre NIKKOR-objektiver), og remmer/kameradeksler. Til V1 kan man også kjøpe ekstern blitz og GPS-mottaker.

Bilder tatt med Nikon 1 (Foto: John-Kristian Bjerkåsholmen - Elite Foto Holmen) 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar