tirsdag 27. mars 2012

Påskeaktiviteter

I påsken finner man gjerne på litt påskeaktiviteter som alle i familien kan delta på. Forutenom utelek og lange turer, så kan det være hyggelig å samle familien til litt mer rolig aktivitet.
Noe som bestandig er hyggelig er å dekorere påskeegg.
Her kan man gjøre mye! Enten så kan man male eggene på den vanlige måten, eller så kan man:




Decoupage

Decoupage er en morsom dekorasjonsteknikk som går ut på å kle gjenstander med utklipte papirbiter, ofte fra servietter. Du fester papirbitene med et s.k. lakk/lim og avhengig av hvilken lakk/lim du bruker, kan du benytte decoupage på tre, keramikk, glass, stoff, porselen m.m. Servietter og papirlommetørkler er tynne og passer derfor godt til decoupage, men du kan også bruke f.eks. dekorpapir eller glansbilder.

Teknikken er enkel. Du pensler gjenstanden som skal dekoreres med det lakk/limet du har valgt. Deretter legger du på ditt/dine papirmotiv. Når det har tørket helt, legger du på ytterligere et lag lakk/lim.
Sjekk ut Panduro.no


Strikking

For dee litt mer ambisiøse så kan man strikke påskeegg. For å få litt kreative ideer hvordan man gjør dette så kan man kjøpe siste bok av Arne & Carlos
Eller di kan la deg inspirere av bloggen til Snippen Torild





Fotobok

Husk å samle dine påskeminner i en fotobok. Det er en fantastisk opplevelse å komme på hytta og sitte å mimre sammen med barn og venner om tidligere stunder på hytta!


Fotobok lager du enkelt ved å laste ned Mitt bildearkiv fra elitefoto.no
Mitt bildearkiv er et kraftig verktøy for digital bildebehandling - uten at de avanserte mulighetene har gått på bekostning av brukervennlighet. Med Mitt bildearkiv kan både erfarne digitale fotografer, og de som er i startgropen finne seg til rette.


Påskeegg leting


Hvert år kommer påskeharen med påskeeggene til våre barn. Siden vi her snakker om en hare, så er det også naturlig at eggene blir lagt ute. Det vil si at vi foreldre må ut å gjemme egget enten sent fredag kveld eller tidlig lørdag morgen. Prinsippet blir jo litt likt julesokkene, bare at disse eggene skal gjemmes på nye steder hvert år. Våre barn synes det er helt topp å lete rundt etter egg, selv om den eldste for lenge siden har forstått hvem som virkelig står bak produksjonen:)


Har du noen tips på påskeaktiviteter? Del de gjerne med oss!

Husk å ta vare på øyeblikket- print dine bilder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar